Posted by : Özgür 23 Haziran 2014 Pazartesi

    Öncelerinde akıllı telefon pazarında LG' nin adı konuşulmuyordu hatta LG denildiği zaman herkeste bi duraksama oluyordu her yeni çıkardakları telefonda güncelleme gelicekmi gelmiycekmi diye internet ortamında tartışılıyordu ve rakiplerine göre ciddi eksikleri vardı . Şimdi ise LG akıllı telefon pazarına yön veren yeri geldiğinde yaptığı yenilikler ile adından sıkça bahsettiren bir üretici haline geldi . Şimdilerde ise G3 modeli ile kendinden sıkça bahsettiriyor özellikle telefonun gücüyle .




Ekran

    LG yaptığı yeniliklerle sıkça kendinden bahsediyor demiştik G3' te kullanılan ekran 2K çözünürlüğe sahip yani LG G3' te bulunan ekran 1440x2560 çözünürlüğe sahip . Akıllı telefonlar her yeni nesilde ekran boyutlarınıda büyütüyor LG' de G3 modelinde 5.5 inc IPS  ekran kullanmış ve bu ekran 538 ppi .



  Kamera 


  G3' te bulunan kamera rakiplerindede bulunduğu yeteneklere sahip 4K  videolar çekebiliyoruz 3840x2160 çözünürlüğünde 30 FPS kayıt yeteneğine sahip kameraya sahibiz dilersek 4K videolar çok yer kaplıyacağı için 1080P 30 FPS  videolar çekebiliriz . Açıkçası  4K da 30 FPS çekebilen kameradan 1080P de en az 60 FPS kayıt yapabilmesini bekliyordum .  Ön tarafta 2.1 mp arkada 13 mp çözünürlüğünde kameralarımız var . Arka tarafta kameraya dual flash eşlik ediyor iPhone 5S' te gördüğümüz çift flash LG G3' tede bulunuyor .
Son olarak F 2.4 olan kamera 1/3.06 boyutunda bir sensöre sahip .

LG G3 - Kamera

LG G3 vs Galaxy S5 VS One M8 vs Note 3 vs iPhone 5S

 Donanım 

  Her üst seviye telefonda olduğu gibi LG' de işlemci tarafında Qualcomm kullanyor . Qualcomm' un Snapdragon 801AC   (8974)  çözümünü kullanıyor ve bu işlemcinin saat frekansı ise 2.5GHz  grafik biriminde ise Adreno 330 bulunuyor ve onunda saat frekansı  578MHz . RAM konusuna gelicek olursak gerçekten kafa karıştırıcı bi olay var G3 hem 3GB RAM hem de 2GB RAM' e sahip iki modeli var bunların arasında fiyat farkı var onada birazdan değiniceğiz .


 Diğer 


LG bu telefonda multimedya özelliklerinede önem vermiş olucakki 1 watt değerine sahip hoparlör bulunuyor telefonda G3 kullanıcıları kulklıksızda müzik dinleyebilir gibi . Gellişen oyun ve uygulamar artık daha fazla yer kaplıyorlar LG G3 ' te 2 seçeneğimiz var 16 GB 2 GB RAM yada 32 GB 3 GB RAM seçeneklerimiz var tabi bunlar arasında fiyat farkı var 16 GB' lı model 1999 TL 32GB ise 2199TL  fiyat etiketine sahip .LG pil konusunda ayrı bir  kimya bölümü var ve pil konusunda çıkarttıkları telefonlar ortalamanın hep üstünde oluyorlar ama bu sefer pili artırmamışlar ve 3000 mAh batarya koymuşlar telefona hemde 2K ekran bulunmasına rağmen  LG' den 3200 mAh bekleniyordu açıkçası .


 Ortada güzel bir telefon var ama  kullanıcılar hangi G3 modelini seçme konusunda  kararsızlık yaşasada benim tercihim 32 GB hafızaya 3GB RAM' e sahip olan olurdu .


 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -