Posted by : Özgür 5 Eylül 2013 Perşembe

   4 Eylül  IFA Fuarında  Unpacked etkinliği adı altında tanıtılan Note 3  herkesi çok şaşırttı . Samsung kullanıcılarının en çok şikayet ettiği plastik  arka kapak kullanılması yerini deri (suni deri) kapağa bıraktı Note  3 modelinde  . Herkes Sony' nin akıllı telefonunda 4K video kayıt edebilmeyi beklerken Samsung gizli gizli  hiçbir iddia yokken kendi  13 MP' lik kamerası ile 4K video kayıt edebiliyor .






  Teknik Özellikler : 

  5.7 inc Full HD (1920x1080) çözünürlüğünde Süper Amoled Display ekrana sahip Note 3  Note 2 modeline göre biraz daha büyümüş ve  ekran Full HD olmuş . Note 3 bölgeye göre değişkenklik gösteren bir işlemciye sahip 4G LTE   olan ülkelere Snapdragon 800 4G veya LTE olmayan ülkelerde Exynos 5 Octa 5420 kullanılacak ülkemize ise Exynos 5 Octa' lı model geliceği düşünülüyor . 3 GB DDR3 RAM' e sahip Note 3 tekrar bir devri kapatıp bir devri açıyor Note 2 ile ilk 2GB RAM' i kullanan Samsung Note 3 ilede ilk 3 GB DDR3 RAM' i kullanıyor .  Artık akıllı cihazlarda depolama önemini artırıyor bugünlerde iyi grafikli bir oyun  1 GB  ve üstü oluyor  Samsung ise 32/64 GB depolama alanına sahip  telefonu piyasaya sürecek ve bu depolama alanının micro sd kart ile artırabiliyoruz . 13 MP' lik arka kamera ile 4K video ve 1080P' de 60 kare hızında video çekebiliyor Note 3 . Öncelerinde verdiğimiz haberde  Note 3 performansı ile ön plana çıkarken müzik performansındanda  taviz vermiycek demiştik bu haberde 192 KHz 24 bit ses desteği Note 3  ile birlikte geliyor  . 3200 mAh  bataraya sahip Note 3 arka kapak çıkarılabildiği için  daha büyük piller çıkarsa onlarıda takabiliriz .  Telefon 8.3 mm kalınlığında ve 168 gram ağırlığında .


Fiyat olarak Note 3 Note 2 gibi geliceğini düşünüyorum yani fiyatı 1899 TL olucak  diye düşünüyorum .


Not :
Exnos 5 Octa' lı model  8 çekirdekli model  Cortex A15 tasarımına sahip  1.9 GHz hızında çalışan çekirdeklerin yanı sırasında düşük güç tüketen  Cortex A7 tasarımına sahip  1.3 GHz hızında çalışan güç tasarufu yapmak için kullanılan çekirekler var .

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -