Posted by : Özgür 11 Ocak 2014 Cumartesi

  General Mobile' ın muhteşem fiyat performan telefonu Disvovery' nin ikinci versiyonu geliyor . Las Vegas' ta CES 2014 etkinliğinde General Mobile Discovery 2 tanıdıldı . Telefonun ilk veriyosnu en sonki verilere göre Türkiye' de en çok satan telefon olmuş . Ülkemizin satın alma gücünü ve telefon piyasasını düşündüğümüzde uygun fiyatlı telefonlar az ve performans anlamında çoğu birşey vaad etmiyordu ama General Mobile 650 TL fiyat bandından piyasa sunduğu Discovery piyasayı alt üst etti ve çoğu kişinin telefonu oldu denilebilir .



  İlk model Discovery  tam bir fiyat performans telefonuydu bakalım Discovery 2 bize neler sunuyor .

General Mobile Discovery 2 Antutu Puanı


   Telefonun ekranının boyu 5 inc olmuş (4.7inc ilk Discovery) çözünürlük tarafında birşey değimemiş 1280x720 yani 720P bir ekrana sahibiz aslında bu performans açısından çok iyi düşünülmüş bir karar  ve telefonda Gorilla Glass 3 bulunuyor buda ekranı ekrana çizilmelere karşı koruyor. İşlemci tarafında Qualcomm Snapdragon 400 msm8228 1.4GHz 4 Çekirdekli işlemcisini kullanıyor burada şuna dikkat etmeliyiz telefondaki Snapdragon 400 diğer telefonlardaki  Snapdragon 400' lerden daha yeni ve daha hızlı Discovery 2' e bulunan işlemci msm8228 kodu altında geçiyor . Grafik birimi olarak ise Adreno 305 GPU' su bulunuyor ve saat frekansı 450 MHz . RAM konusunda bir değişim bulunmuyor ilk modeldeki gib 2 GB RAM bulunuyor . Depolama olarak 4/16 GB bulunuyor ve micro sd desteğimiz 2. telefondada bulunuyor . Telefonun kamerası ise  arka kamera 13 mp ön kamera ise 5 mp  olmuş ve iki kamerada 1080P video kayıt yeteneğine sahip . Tüm bu donanıma ise 2500 mAh batarya güç veriyor .




  General Mobile ülkemiz adına güzel işler yapıyor  ülkemizin satın alma  satın alma gücünü düşündüğümüzde herkes iPhone 5S , Galaxy S4 veya HTC One alamıyor  General Mobile bu boşluğu iyi doldurmuş gibi şimdi ise Discovery' nin ikinci versiyonu geliyor ve bu telefonda fiyat anlamında bizi şaşırtıcak gibi



Not : General Mobile firması gelen tepkileri dikkate almış olacakki RAM' i 1 GB' dan 2  GB a yükseltmişler

{ 3 yorum... read them below or Comment }

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -