Posted by : Özgür 10 Ocak 2014 Cuma

   Sony Xperia Z ile birlikte üst seviye akıllı telefonlara rakip olarak çıkarmıştı o zamanki teknolojiyle Z çok başarılı bir model olduğu söylenemez  . Kısa bir süre sonra Z1 modeli tanıtıldı (Honami adıyla bekleniyordu) mevcut teknolojiyi kullanırak Z' nin başarısızlığını bir nebze olsada örtmeye çalıştı . Şimdi ise Sony öyle bir telefon tanıttıki teknoloji sitelerinde boyut itibariyle iPhone satışlarını baltalayabileceği söyleniyor . Bu telefon Z1 Compact . Herkes Z1 Compact' ı aslında herkes Z1 Mini isimlendirmesi  ile bekliyordu Honami isimlendirmesi gibi Sony tekrar ters köşe yaptı .




   S3 Mini ile birlikte şirketin tepe modelinin kırpılmış halini ortaya koydu Samsung . Mini modellerin çoğu tepe modellere benzemiyordu donanım olarak S4 Mini ile S4 arasındaki fark HTC One ile One Mini arasındaki fark gibi ama Sony doğru bir karar alarak sadece ekranı küçülterek ve çözünürlüğü 720P' ye düşürerek gerçek bir Mini model yaptı .



  Peki Neden Xperia Z1 Mini değilde Z1 Compact ?


 Bunun en büyük nedenlerinden birisi mini isimlendirmesiyle çıkan telefonların hiçbirinin ana modele benzememesi ve onun gibi performans vermemesinden dolayı ve kullanıcılarda yanlış algı yaratmamak amacıyla yapılan bir hamle gibi .



 
Teknik Özellikleri :


  Z ve Z1 modellerinde ekran problemi vardı telefon dik konumdayken hiçbir sorun olmuyordu ama diğer pozisyonlarda ekrandan görüntü tam verimli olarak alınmıyordu Compact modelinide ise böyle bir sorun yok . Ekrandan bahsetmişken devam edelim ekran 4.3 inc ve 1280x720 çözünürlüğe sahip 720P ekran bulunuyor neden Full HD değil diye bilirsiniz ama 720P' de iş görür ve gpu oyunlarda 1080P ekrana oranla daha iyi performans verir . Ekranda son olarak inç başına 342 pixel  düşüyor . Kamera ise Z1 ile tamamiyle aynı 20.7 mp kameraya sahip ön kamera ise 2 mp her iki kamerada 1080P video kayıt edebiliyor . İşlemci olarak SnapDragon 800 kullanıyor grafik birimi olarakta Adreno 330 eşlik ediyor RAM kısmında üst seviye telefonlarda artık standart olan 2 GB RAM bulunuyor . Tüm bu özellikler güzel tamam birde bütün bu donanıma güç veren pilimiz ise 2300 mAh .





  Sony gayet güzel bir telefon çıkartmış 1080P ekran yerine 720P kullanmları ise gayet iyi  iPhone 5S karşısına konumlandırılcak adam akıllı bir telefon olmuş tasarım anlamında isede bildiğimiz Japon işçiliği  ve kalitesi . Z1 Compact birçok renk seçeneği ile beraber sunulucak pembe , sarı beyaz ve siyah . Sony birde bu telefonu uygun bir fiyattan  satışa sunarsa ortalık kızaşabilir .

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -