Posted by : Özgür 23 Haziran 2014 Pazartesi

      Üreticiler artık Mini konseptini benimsemiş olucaklarki amiral gemilerini tanıttıktıktan belli bir süre ardından Mini  adıyla  daha küçük boyutlarda ve donanımdan kırpılmış telefonlar piyasaya sürüyor . HTC' de konsepte uyarak M8 modelinin mini modeli olan  One Mini 2 adlı telefonu piyasa sürdü  ve bizim için bazı şeyler sürpiz oldu .



Tasarım : 


  HTC One Mini 2' ye  ilk baktığımızda  iPhone 5 gibimsi bir tasarıma ve   televizyon kumandasına benzer bir yapıya sahip olduğu göze çarpıyor tabi bunun sebebi stereo hoparlörlerlerin alt ve üst kısma yerleştirilmiş olması    .  Ön tarafta stereo hoparlörler bulunuyor birde ön kameramız mevcut . Telefonun arka kısmı ise ön tarafa nazaran daha sade tutulmuş . Arka kameramız ve tek flashımız bulunuyor M8 modelindeki çift flash Mini 2' de bulunumuyor . Tasarım detayları kısaca bunlar şimdi cihazın donanımına bakalım .





Donanım 

    Ekrana bakıcak olursak HTC , One Mini 2 de 4.5 inc boyutunda 1280x720 çözünürlüğünde 326 ppi değerinde bir ekran kullanmış .



 İşlemci ve gpu ya bakıcak olursak  herkes gibi HTC' de Qualcomm kullanmış  . HTC , One Mini 2 de Snapdragon 400 bulunuyor  ama  Snapdragon 400' ün 4 çekirdekli versiyonunu kullanmış  . ARM Cortex A7 tasarımına sahip bu işlemci düşük güç tüketimiyle ön plana çıkıyor . Grafik biriminde ise Adreno 305  bulunuyor . Ram kısmında ise  , HTC 1GB' ı uygun görmüş telefona ve 1 GB RAM bulunuyor telefonda . Kamera tarafında ise 5 mp ön 13 mp arkada bulunuyor ve HTC burda farklı bir sensör kullanmış M8 alanlar biraz üzülücek ama Mini 2 ile daha kalite fotoğraflar çekiliyor  . İşin komik tarafı ilk kez Mini versiyon bir telefonun kamerası ana modelden daha iyi fotoğraf çekebiliyor . Tüm bu özelliklere 2100 mAh batarya güç veriyor .

HTC One Mini 2 - Fotoğraf Kalitesi 

HTC One Mini 2 - Fotoğraf Kalitesi  -2 



    HTC tasarım anlamıyla güzel bir telefon yapmış donanım kısmında ise birkaç eksiği var(RAM 1.5 GB olsa)  ama bu telefonun en korkutucu yanı fiyatlandırılması . Ülkemize bu telefon 1599 TL (1600 bile değil) fiyat etiketiyle cidden göz korkutuyor rakibi Sony Xperia Z1 Compact ise 1499 TL ve One Mini 2' den donanım olarak çok üstte . Tamam telefon alimünyum gövdeye sahip ama fiyatının bu kadar fazla olmaması gerekiyor . HTC One M7 yani geçen seneki amiral gemisi ile aynı fiyattalar Mini 2 almak yerine M7 almak daha mantıklı gözüküyor en azından şimdilik


HTC One Mini 2 vs HTC One M8 


 Kısacası One Mini 2 tasarım ve kalite anlamında premium bir telefon donanım tarafında ise orta seviye bir cihaz şuan için tek sorunu 1599 TL olması  .



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -