Posted by : Özgür 19 Haziran 2015 Cuma

   JBC Batman yayınlamaya devam ediyor . Bir yandan New 52 serisini yayınlarken bir yandanda Gülen Adam ve Öldüren Şaka gibi koleksiyonumuzda bulunması gereken önemli eser diyebileceğimiz çizgi romanları bizlerle buluşturuyor . Yakın bi zamanda ise Öldüren Şaka' yı yayınladılar . Uzun bi süreden beri beklediğim  , kitaplığıma koymak için  can attığım eseri hardcover (sert kapak) olarak yayınlandığını görünce beynimden vurulmuşa döndüm . Daha fazla uzatmadan detaylara girelim .



    Bir Batman hikayesi  demek bence yanlış olur çünkü bu sefer kesinlikle ana planda Joker var ve bu serinin ne kadar çılgınca olduğunun kanıtı . Ana planda Joker demiştik Batman ve Joker ilişkisinin yanı sıra Joker' in nasıl Joker olduğu sorusunuda bi nebze gidermiş oluyor .  Ama Jokeri sevmemizin ve çılgın bulmamızın sebebide herhangi bi geçmişe sahip olmaması sanırım Batman' de bu yüzden seviyor Jokeri  :)  .



   Hikaye Batman' in Arkham Asylum’da Joker’i ziyaret etmeye gitmesiyle başlıyor fakat  Joker çoktan  firar etmiş oluyor . Bir yandan büyük planını uygularken bir yandanda   flashbackler ile Joker' in ortaya çıkışına tanık oluyoruz . Dedektif Jim Gordon' ı ziyaret etmeyi eksik etmeyen Joker Barbara' yı yaralayarak  tekerlekli sandalyeye mahkum bırakıyor . Dedektif Gordon' ı kaçırıp  onu delirtmeyi planlıyor aslında Batman' e burda bi ders vermek istiyor Joker . Dahasında ise Batman  geliyor  Jokere seni terapi edebilirim diyor Joker ise reddedip o meşhur fıkrayı anlatıyor  Batsy  . İki karakterde gülmeye başlayıp hikaye sona eriyor .  Bu çizgi romanı en iyi Batman/Joker hikayelerine sokan ise tam anlamıyla bi sonunun olmaması Alan Moore burda iyi iş çıkarıp sonunu kendi kafamızda kurgulamamızı istemiş .




Batman : Öldüren Şaka Bilgileri 





Özgün Adı :  Batman Killing Joke

Yayın Yönetmeni : Ertan Ergil

Yayın Koordinatörü : Serkan Alakoç

Redaksiyon : Banu Erdoğdu

Grafik Uygulama : Berk Şentürk

Editör : Bora Öngürer

Çizer : Brain Bolland

Çeviri : İlke Keskin

Yayınevi : JBC 

Fiyat : 32.50 TL 





   Son yorumlarımı aktarmak gerekirse okurken en çok keyif aldığım çizgi roman diyebilirim daha öncesinde birçok kez okumama rağmen ilk kez okurcasına keyif aldığımı dile getirebilirim . Kesinlikle bir yerden edinmeniz gerektiğini düşünüyorum.

{ 2 yorum... read them below or Comment }

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -