Posted by : 3techgame.blogspot.com 20 Haziran 2015 Cumartesi

      Filmimizde  Joseph Merrick'in gerçek ve bir o kadar şaşırtıcı hayat hikayesi anlatılmaktadır. Fazla spoiler vermeden bu hikayeden biraz bahsedelim.



    Victoria dönemi İngilteresinde yaşayan Joseph Merrick, ender görülen bir hastalık yüzünden ileri derecede şekli bozuk bir bedene ve yüze sahiptir. Hatta bir sirkte gösterilip adeta bir hayvan muamelesi görmektedir. İşte tam burada Dr. Frederick Treves devreye girer. Kendisi bir cerrahtır ve onu bu hayattan kurtarabileceğini söyler. Ve Merrick'e yardım eder çok iyi davranır. Fakat Merrick geçmiş günlerini unutamaz.
İnsanlar ondan ne kadar korksada o göğsünde nazik ve duygusal bir kalp taşımaktadır. Bu da onun gerçek yaşam öyküsüdür.





   Fakat şunu şimdiden söyleyelim siyah beyaz film sevmeyen arkadaşlarımız için kötü haber film 1980 yapımı ve siyah beyaz fakat gerçek bir yaşam öyküsü olduğu için bence izlenmesi gereken bir filmdir.
Filmde akıllara kazınan bir söz var bunu da paylaşmak istiyorum. "I'm not an animal. I'm a human being"  Ben hayvan değilim. Bende bir insanım. Evet belki basit bir cümle fakat film esnasında insanı kendi benliğinden koparan bir cümle halini alıyor.



{ 6 yorum... read them below or Comment }

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -