Posted by : Özgür 20 Şubat 2016 Cumartesi

       Apple' ın en yeni servisi Apple Music ülkemizde yakın bi tarihte kullanıma açıldı ve birçok kullanıcı denedi ve denemeye devam ediyor . Peki Apple Music' i   en büyük rakiplerinden biriyle kıyaslasak ortaya nasıl bir tablo çıkar ? Bir müziksever hangi  servisi kullanmalı gelin buna bakalım Apple Music Vs Spotify .








      Henüz yeni bir müzik servisi olmasına rağmen Apple Music şimdiden 30 milyonun üzerinde şarkı ve 11 milyon kullanıcı bulunuyor . Yeni bir servis olmasına rağmen hiçte azımsanmıycak  verilere sahip en büyük rakibi  Spotify 10 milyon ücretli kullanıcıya 6 yılda ulaştığını düşününce Apple' ın başarılı bir giriş yaptığı söylenebilir . 




    İçerik anlamında iki uygulamada bizi yüzüstü bırakmıyor ama Türkçe içerik anlamında şuan Spotify daha önde diyebiliriz ve kendi aratmalarımda  bazı şarkılara Apple Music' te rastlayamadım . Spotify yıllarında vermiş olduğu birikim ve yaptığı anlaşmalar ile  bu konuda şimdilik önde ama  ilerleyen zamanda Apple farkı kapıyacaktır . 

         Performans ve müzik kalitesine gelecek olursak burda  iOS kullanıcıları ve android kullanıcılarına iki ayrı parantez açmak zorunda kalırız . Bunun en büyük nedeni iOS işletim sisteminde bütünleşik gelen Apple Music uygulaması işletim sistemi ile uyumlu çalışıyor Android kısmında ise iki uygulama aynı şartlar altında çalışıyor ve orada ise Apple' ın optimizsayon sorunları yüzünden Spotify' ın daha stabil çalıştığını görüyoruz .




 Ses kalitesi bakımında Apple, 256Kbps AAC formatında sunuyor Spotify ise 320Kbps OGG formatında hizmet veriyor . Ses kalite farkı açısından ikiside birbirine yakın performans hatta aynı performansı sunuyor diyebiliriz ,  telefonlarımızda kullandığımız kulaklıklar çok üst düzey değilse aradaki farkı anlamak imkansız hatta ama benim dikkatimi çeken şey ise  aynı 2 parçayı  bu uygulamarda dinlerken Apple Music' in sesi daha fazla çıktığı dikkatimi çekti  nerdeyse arada +1 volumeluk değer varcasına hissettirdi . 



  Fiyatlandırma anlamında her iki müzik serviside aylık olarak çalışıyor ama servise yeni katılan kullanıcılara Spotify da 1 ay ile sınırlıyken Apple Music 3 ay deneme süresi bulnuyor . 1 ay bile uygulamayı tanımaya yeterliyken 3 ay biz kullanıcıar için çok iyi . Aylık fiyatlandırma bazında kıyaslarsak iki serviste 9.99 TL (10 değil !) üyelik ücreti bulunuyor .




   Her iki serviste çoğu platformda bulunuyorken Spotify , rakibinden daha fazla platformda yer alıyor . Apple Music' ten ek  olarak Windows Phone , PS3 , PS4 platformlarında yer alıyor eğer bu cihazlardan birini kullanıyorsanız Spotify sizi yalnız bırakmıyor.




   Toparlamak gerekirse  Apple Music , iOS kullanıcıları için daha kullanılabilir durumda diğer sistemlere nazaran ama genede  eksik olduğu yönler var bence  3 aylık bu deneme süresinde bolca kullanın ve müziksiz kalmayın deneme süresi bitiminde kararınızı verin .



   "Müziğin olduğu yerde kötülük barınamaz." Cervantes

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -