Posted by : Özgür 6 Eylül 2013 Cuma

   4 Eylül IFA fuarında tanıtılan diğer bi telefon ise Xperia Z1' di . Bu telefonu herkes merkla bekliyordu çıkan haberlere göre 4K video  çekebildiği yazıyordu ama bütün  bu haberler yalan oldu .  Sony artık diğer alanlarda başarılı olduğu teknolojileri telefonlarına koymaya başlıyor (Televizyon , kamera) . Ve Sony artık daha iddialı geliyor .  Xperia Z1 tanıtımını izlemek için tıklayın



  Sony Aksesuar : 

  Aksesuar kısmında herkesin bildiği gibi iPhone  diğer cihazlara göre daha çok seçeneğe sahip ses sistemleri olsun akıllı standlar olsun . Sony ise kameradaki gücünü akıllı telefonlara yansıtmak akıllı telefonlarda daha iyi fotoğraf  çekebilmek için 2 lens geliştirdi  DSC-QX10 ve QX100 bu iki aparat ile telefonunuzu profesyonel fotoğraf makinasına dönüştürebiliyorsunuz . (Bu iki aksesuar diğer akıllı telefonlardada çalışıyor)





   Teknik Özellikleri : 

   Sony , Z modeli ile ilk üst sınıf bir telefona su geçirmezlik özelliğini getirmişti  orta seviye ve giriş seviyesi telefonlarda bulunan bu özellik Xperia Z ile üst sınıf telefonlarada gelmişti . Z1 modelinde IP58 su geçirmezlik sertifikası var  Xperia Z' de eleştirilen  hereyere kapak koyan Sony kullanıcıların önerilerini dikkate almışki  kulaklık çıkışında bir kapak yok yani açık bir biçimde .  Telefon  Android 4.2.2 ile birlikte geliyor . Telefonun ağırlığı ise 170 gram . 5 inc  Full HD (1920X1080) 441 ppi değerine sahip TFT bir ekranı var Z modelindeki ekran sorunu Z1' de giderilmiş .  Qualcomm Snapdragon 800 işlemcisini kullanan telefon grafik birimi olarak Adreno 330 gpusunu kullanıyor . 2 GB RAM  bulunan telefon  16 GB dahili hafıza  sahip ve bu hafıza micro SD kart ile artırabiliyoruz .  20.7 MP  arka kamerada arkadan aydınlatmalı bir sensör ve HDR Panorama gibi bütün fotoğraf modları var ön kamera ise 2 MP . Telefonda 3000 mAh batarya var bu batarta Sony' nin iddialarına göre 14 saate yakın konuşma  880 saat  stand by  süresi veriyor .
 




Samsung Galaxy Note 3' ün Teknik Özellikleri İçin Tıklayın 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -