Posted by : Özgür 3 Mart 2015 Salı

   İspanya' nın Barselona şehrinde düzenlenen Mobil Dünya Kongre' si etkiniliği çerçevesi altında birçok büyük firma boy gösteriyor , bunlardan biriside  HTC .  Valve  ile geliştridikleri sanal gözlük ve akıllı saatten sonra HTC amiral gemi modeli olan    One M9' u  bizlere bu etkinlikte tanıttı . Şöyle bi HTC One M9' un teknik özelliklerine bakalım .



Ekran :



    İlerleyen her senede , her çıkan yeni modelde , akıllı telefon üreticileri  ekranı büyütmeye devam ediyor .   HTC ise M8 modelinde kullandıkları 5 inc ekranı yeterli  bulmuşlar gibiki M9 modelinde büyütme ihtiyacı duymamışlar .  5 inc olan bu ekran 441 ppi değerinde ve Full HD  (1920x1080) çözünürlüğe sahip Corning Gorilla Glas 4 ilede ekranımızı çizilmelere  karşı dayanıklı  hale getirmişler .


 Kamera : 



  HTC kamera konusunda farklı bir vizyonu var yenilik yapalım derken ellerini yüzüne bulaştırdıklarıda oldu son örneği M8 modelinin arka kamerası . Ultrapixel adını verdikleri teknoloji  ilk başta güzel karşılanırken çözünürlükten dolayı aslında kullancılar tarafından pek hoş karşılanmamıştı .  (Desire 816'  nın kamerası M8' den daha kaliteli fotoğraflar çekebiliyordu) HTC' de bunu anlamış olucakki 20 MP (5376x3752) çözünürlüğe sahip  arka kamera bulunuyor telefonda . Kamera 4K 30 fps video çekiminide mümkün kılıyor . Ön kamera ise HTC' nin hep başarılı olduğu bi alandı geniş açılı lensler kullandıkları için selfie (özçekimmiş meali) çeken kullanıcıları memnun ediyordu . M9' da ise 4 MP çözünürlüğe sahip ultrapixel , 1080P 30 fps  videoda çekebileceğimiz bir kamera bulunuyor . Ön kamerada ultrapixel teknolojisi daha çok iş görücektir .


M9 ile çekilmiş bir fotoğraf


İşlemci - Grafik Birimi



  HTC One M9' daki belkide en önemli özelliklerden birisi ise Qualcomm' un en son çıkan işlemcisini kullanıyor oluşu cümlenin gidişatına göre anlıycağınız cihaz performans canavarı .  64 bit tabanlı Snapdragon 810  8 çekirdekten oluşan bir yapıya sahip . ARM Big Little mimarisini konsept alan  Snapdragon 810 , 4+4 çekirdek düzenine sahip .  Kısaca 4 çekirdekli 1.5 GHz Cortex-A53 ve 4 çekirdekli 2.0 GHz Cortex-A57 bulunuyor . Bu işlemciye ise Adreno 430 grafik birimi eşlik ediyor . Cümlenin başında söyledik cihaz PERFORMANS canavarı .




Pil - Depolama - Diğer ...




    Böyle performanslı bir cihazında gücünü biryerden alması gerekli değilmi ?  HTC One M9' da 2840 mAh bulunuyor . Bu batarya  HTC' nin açıklarmalarına göre 3G bağlantıda 402 saat standbye, yaklaşık 22 saat konuşmaya olanak sağlıyor .  %0' dan %60 seviyesine hızlı şarj özelliği ile 30 dakikada geliyor . Depolama kısmında ise 32GB hafıza seçeneği ile gelirken dilersek hafızayı  micro sd kart desteği ile 128GB' a kadar artırabiliyoruz  buda yetmedi HTC size 100GB Google Drive hesabı hediye ediyor (gözümüz doysun) . Android 5.0 yüklü gelicek telefon  arayüz olarak Sense 7 bizi karşılıyor .




   Ne zaman çıkıcak  fiyatı ne kadar ?


   Ülkemiz pazarına 31 Mart' da giricek olan HTC One M9 fiyat anlamında ise cüzdanları boşaltıcak gibi 2500 TL satış fiyatına sahip olucağını düşünüyorum .



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -