Posted by : Özgür 4 Mart 2015 Çarşamba

   Mobil Dünya Kongre' sinin yıldızlarından biriside Samsung' tu . Koreli firma güzel bi etkinliğin ardından 2 farklı cep telefonu tanıttı . Bunlardan birisi Galaxy S6 diğeri ise Galaxy S6 Edge , iki cihazda Samsung' un yaptığı yenilikler çerçevesinde ilgi odağı oldu . Daha fazla uzatmadan Galaxy S6 modelinin teknik özelliklerine bakalım .





Tasarım - Ekran



   Samsung , uzun süredir telefonlarında plastik kullanma inadı geçmiş olucakki ilk yeniliği tasarımda görüyoruz  .  İnsanların Samsung' a karşı ön yargısı ilk olarak plastik kullanmasından geliyordu (damacana denmesi) Samsung bunu farketmiş olucakki  metal bir gövde ve arka tarafta ise cam kullanmış fotoğraflardanda gayet şık gözüküyor diyebiliriz .  Kasanın bükülmeyeceğini belirterek yeniliği Apple' a göndermeylede pekiştirmişler .



     Geçen sene kullanıcılar  S5' te 2K ekran beklerken oluşucak performans sorunları ve nice sorundan dolayı 2K ekranı S6'  ya saklamışlar . Aynı HTC gibi ekran  büyüklüğünde bi değişme gitmeyen Samsung , 5.1 inc 2K (1440×2650) çözünürlüğünde  Super Amoled ekran kullanmış . Bu büyük ekranı darbelere ve çizilmelere karşı Corning Gorilla Glas 4 ilede dayanıklı hale getirmiş .


Kamera 



     Kamera konusunda ise gidirek ilerleme kaydeden Samsung , S5 modelinde kullandıkları ISOCELL teknolojisini bi adım daha geliştirirek 16MP (3456×4068) çözünürlüğe sahip arka kameraya entegre etmiş . ISOCELL teknolojisi ve kullandıkları F1.9 diyafram açıklığı ile  düşük ışık koşullarında Flash' a gereksinim duymaksızın kaliteli fotoğraflar çekmemizi sağlıyor . Ayrıca kamera 4K 30 fps çekiminide mümkün kılıyor . Ön tarafta ise selfie çekimlerimiz kullanıcağımız 5MP bir kamera bulunuyor bu kamera ise 1080P 30 fps video çekimlerine olanak sağlıyor .



İşlemci - Grafik Birimi 



Konu Samsung olunca kendi kendine yete bilen bi firma olduğunu biliyoruz . Ekran , kamera , pili kendilerinin ürettiğini biliyoruz Samsung' un ürettiği birşey varki oda işlemci . Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden birisi . Hal böyle olunca cihazlarında kendi işlemcilerini görüyoruz . Samsung , Galaxy S6' da 14 nm üretim sürecinden geçen Exynos 7420 çipsetini kullanıyor . Bu işlemci  4 adet 1.5 GHz Cortex-A53 ve 4 çekirdekli 2.1 GHz Cortex-A57 olmak üzere 8 çekirdekten oluşuyor . Grafik biriminde ise Mali- T760 bulunuyor . Bellek konusunda ise 3GB DDR4 RAM' ler  eşlik ediyor . Samsung bu donanım ile birlikte performans anlamında tepeye oynuyor .



Pil - Depolama - Diğer ... 



 Pil konusunda Samsung cihazlar hep cüretkar olmuştur pil bitse bile arka kapağı açıp yenisini takıp yolumuza devam edebiliyorduk ama değişen tasarım ile artık böyle bi imkanımız  olmıycak . 2550 mAh  değerinde bir pil yer alırken Samsung açıklamarına göre 12 saate kadar Wi-Fi bağlantı, 13 saate kadar video, 49 saate kadar müzik dinlemeye olanak sağlıyor . 10 dakikada  4 saat kullanım süreside cabası .



   Samsung Galaxy S6 ile birlikte artık micro sd olayıda kalkmış gözüküyor .32 , 64, 128 GB depolama seçenekleri sunan firma 2 yıl boyunca ücretsiz 115 GB OneDrive hediye ediyor . Yenilenen Touchwiz ve Android 5.0 ile birlikte telefon bizi karşılıyor .



    Ne zaman çıkıcak fiyatı nedir ?


 10 Nisan' da çıkıcak olan Galaxy S6 ABD' de 32GB modeli  649 USD olması bekleniyor ülkemizde ise 2500 TL seviyesinde olması büyük ihtimal



 


 

   

{ 1 yorum... read them below or add one }

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -