Posted by : Özgür 4 Mart 2015 Çarşamba

   MWC etkinliği çerçevesinde birçok firma yeni amiral gemilerinin tanıtımını yaparken Sony Xperia Z4' ü başka bi etkinliği saklayarak onun yerine ,  Sony yeni nesil tablet bilgisayarı Xperia Z4 Tablet' i duyurdu . 6.1 mm kalınlığı ile dünyanın en ince tableti olması yanı sıra donanım özellikleriylede en iyi Android tabletler arasında yer buluyor .



   Tasarım - Ekran :


    Tasarımı itibariyle Japon mühendisliğinin harikalığını gösterirken ana hatlarıyla Sony omnibalance tasarım anlayışını yansıtıyor . Sony' nin her cihazı gibi bu cihazda tasarım olarak kullanıcılardan geçer not alıyor . IP68 sertifikaları ilede  tabletiniz suya ve toza karşı dayanıklı .




   Ekran konusunda Sony kullanıcılar Z serisi modellerden muzdaripti  her yeni modelde ekranı geliştiren Sony Z3 ile birlikte kökünden çözmüştü sorunu . 10.1 inç büyüklüğünde 2K (2560 x 1600) çözünürlüğe sahip IPS ekran 330 piksel yoğunluğuna sahip



 Kamera :



  Piyasadaki  kamera sensörlerini kendisi üreten Sony kamera konusunda bi hayli geçmişi ve tecrübesi bulunuyor .
    8 MP çözünürlüğünde Exmor RS sensörü bulunan tablette flash malesef bulunmuyor . Tablette fotoğraf çekilmez demeyin birçok firma artık flash koymayı unutmuyor cihazlarına . Selfie (özçekim) çekmek için kullanıcağımız ön kameramız ise 5.1 MP çözünürlüğe sahip geniş açılı sensörü ile grupça özçekimin dibine vurabilirsiniz .



İşlemci - Grafik Birimi 



Yazının başında belirttiğimiz gibi Sony  donanım anlamında dolu dolu bir tablet yapmış . 8 çekirdekli 64 bit Qualcomm Snapdragon 810 işlemcisine Adreno 430 grafik birimi eşlik ediyor . Diğer yazılarımızdada bahsettimiz gibi bu işlemcide aslında 8 ana çekirdek yerine 4+4 çekirdek yer alıyor oda şöyle oluyor 4 çekirdekli 1.5 GHz Cortex-A53 ve 4 çekirdekli 2.0 GHz Cortex-A57 olmak üzere  yapılı bir işlemci bulunuyor cihazda . RAM konusunda ise artık mobil tarafta PC seviyesinde RAM' ler görmeye başladık cihazda 3GB RAM bulunuyor .





Pil - Depolama - Diğer ... 



   Pil konusunda Sony biraz cimri davranmış denilebilir 6000 mAh değerindeki batarya 2K çözünürlüklü 10.1 inç batarya ve  yüksek donanım özelliklerine karşı hızlıca tükenecektir . Belkide bunun en büyük nedeni tabletin 6.1 mm kalınlığa sahip olması . 32 GB depolama alanı bulunan cihazda micro sd desteği sayesinde 128 GB a kadar artırabiliyoruz .



    6.1 mm kasası , IP68 sertifikası , üstün donanımı  ve omnibalance tasarım anlayışı ile cihaz dolu dolu bir Android tablet . Temmuz ayında satışa çıkması beklenen tabletin fiyatı ise rakiplerine göre pahalı 2000 TL belkide üstü bir fiyatlandırma ile raflarda kendisini görebiliriz .






Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -