Posted by : Özgür 3 Temmuz 2014 Perşembe

    Amiral gemi telefonların mini adıyla , özelliklerinden kırpılırak piyasaya sürülmesi Samsung ile başlamıştı ve şimdi Samsung ile devam ediyor . İlk olarak Galaxy S3 modelinde uyguladığı "Mini" konseptini , şimdi ise Galaxy S5 ile sürdürüyor .



    Bir süredir sızıntı görseller ve özellikler ile haberi yapılıyordu telefonun şimdi ise Samsung , resmi olarak Galaxy S5 Mini' yi duyurdu .  Özellik bakımından ise klasik mini telefon olarak görülsede bazı özellikleri Mini piyasasını kızıştırıcak gibi .



     Samsung , Galaxy S5 Mini' de 4.5 inç büyüklüğünde  720P çözünürlüğe sahip Super Amoled bir ekran kullanmış . Bu seviyede sık rastladığımız Snapdragon 400 , Galaxy Mini' de Cortex A-7 tasarımına sahip 4 çekirdekli olup 1.4 GHz' de çalışıyor . Samsung , rakibi HTC One Mini 2' den RAM konusunda daha fazla cömert davranmış ve 1.5GB RAM' i telefona uygun görmüş . Arkada 8 megapiksel kamera bulunurken ön tarafta 2.1 megapiksel kamera yer alıyor . Ayrıca Samsung , bir önceki Mini versiyonuna göre  depolama alanınıda 2 kat artırarak 16GB depolama alanına sahip olmuşuz . Cihazın özelliklerinin artışı pilede yansımış ve Samsung , 2100 mAh batarya kullanmış .



   Telefonu rakiplerinden ayıran 2 özellik var birisi su geçirmezliği diğeride parmak izi okuyucusu . Bu segmentte çok karşılaşmadığımız 2 özellik Galaxy S5 Mini' de mevcut .




    Mini tarafı gittikçe kızışıyor , öncesinde HTC şimdide Samsung  , kullanıcılar seçimini kimden yana kullanılacak bilinmez ama mini telefonlardaki bu donanım kısmının ana telefona  hiç benzememesi aslında kullanıc tarafında büyük bir kayıp .  Performans anlamında ana modelle benzerliği öne çıkan Sony Z1 Compact , performans yarışında birinci gibi .







Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Yazarkafe

Popüler Konular

Özgür 'den Yazilar
Teknoloji , film , dizi ,çizgi roman hakkında bilumum yazılar
Bütün yazılar bana aittir alıntı yapılması yasaktır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Özgür 'den Yazilar -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Özgür Küçük -